De weergoden waren de 10de editie van de Zoute Grand Prix niet echt gunstig gezind met guur herfstweer maar toch vertrokken de deelnemers van de Zoute rally vol goede moed voor een tocht die hen ondermeer naar Vlissingen in Zeeland zou brengen waar een bezoek aan de Amels scheepswerf op het programma stond. Daar vergaapten de deelnemers van de Zoute rally zich aan de luxueuze yachts die er gebouwd worden die tot wel 80 meter lang kunnen zijn. De Zoute rally vormt al sinds het ontstaan van de Zoute Grand Prix de basis van het evenement waar later het Concours d’elegance en de GT tour aan toegevoegd werden. Die 2-daagse Zoute rally is zonder twijfel de meest prestigieuze van het land met op de deelnemerslijst de gebruikelijke wagens voor dit soort werk zoals de populaire Porsche 356, Austin-Healey en Jaguar XK’s. Natuurlijk staan aan de start in het mondaine Knokke ook een groot aantal zeldzame klassiekers die we niet vaak ergens anders te zien krijgen zoals een Ferrari 275 GTS, Aston-Martin DB4 convertible , Lancia Flaminia Sport en Mercedes 300SL “gullwing” om er maar enkele te noemen.

De algemene winnaars van de rally waren favorieten Porsche dealer Ruben Maes en navigatie specialist Bjorn Vanoverschelde en dat natuurlijk in een Porsche. In de balade klasse wist het duo Sertang/Flament beslag te leggen op de overwinning in hun vooroorlogse BMW 328. De “Ladies cup” trofee was voor Isabelle Van Hoe en Barbara Bussels die deelnamen in een Porsche 356 speedster.

Met het steeds populairder worden van het event nemen er ook steeds meer bekende gezichten uit ondermeer de zakenwereld, entertainment en sport deel, vaak in wagens van sponsors of vrienden. Dit jaar was het iets moeilijker om de bekende gezichten te spotten door het druilerige weer maar toch herkenden we Koen Wauters zoals algemeen geweten een autofanaat ook driesterrenchef Peter Goossens trotseerde de regen in een open Jaguar XK 120 en uit de autosport was er voormalig McLaren F1 piloot Stoffel Vandoorne die tegenwoordig actief is in de Formule E voor het team van Mercedes en dus in een Mercedes klassieker deel nam.